lunes, 2 de marzo de 2015

ESTUNES I LA FONT DE LA PUDA

Ahir a la tarda vam anar alguns Rossinyols a les Estunes, unes esquerdes molt grans, prop de l'estany, on es pot passar entre mig, en algunes. Per a la Valery era nou, no les havia vist mai. Els vam explicar una mica, l'origen d'aquestes esquerdes que es formen entre els grans blocs de travertí, la roca de Banyoles, i l'origen de l'aigua de l'estany, com també la història de les Goges, típica de les estunes, unes fades que viuen a les esquerdes, només surten a la nit i no es deixen veure per els humans, els hi va agradar molt la història, van entendre perquè eren tan màgiques les esquerdes,  i poder passar entre mig de les esquerdes.

Més tard, vam berenar tots junts a unes taules de picnic. Alguns van tenir temps de jugar a futbol i tot.


Després vam anar a la font de la Puda, que té una aigua amb una olor molt forta, a causa dels bacteris que hi viuen, es diu que té propietats curatives, i que si ta la veus tens més salut, i abans es feia servir com a fonts termals. Alguns la van provar, però la veritat es que no té gaire bon gust.
Prop de la font hi ha uns camins que porten als estanyols de la Cendra i d'en Montalt. Vam passejar una estona per aquestes rutes de la Puda tots junts. La Valery no havia vist mai els estanyols i jo feia molts anys que no hi havia estat, va estar molt bé, i fins i tot vam poder veure nius de cigonyes on n'hi havia una. 

les estunes: 









Font de la puda i estanyols: 













No hay comentarios:

Publicar un comentario