lunes, 6 de abril de 2015

CORNELLÀ DEL TERRI: FESTA DE L'ARBRE DE MAIG I BALL DEL CORNUT

Aquest matí del dilluns de Pasqua, la Valery, jo, la Paula i en Bangally hem anat fins a Cornellà del Terri, per veure  el tradicional ball del Cornut i la plantada de l'Arbre de Maig a la façana de l'ajuntament.

La Festa Major de Cornellà del Terri està vinculada a l’antiga Festa de l’Arbre de Maig , un tipus de celebració a l’entorn de la commemoració de l’arribada de la primavera i de l’esclat de la natura simbolitzada per l’arbre, conegut popularment com el maig.

Els actes s’inicien ja el Divendres Sant quan es localitza un arbre. Es talla i es porta fins al. El Dilluns de Pasqua aquest nou exemplar d’arbre substitueix a l’arbre de l’any anterior que durant tot l’any ha estat a la plaça. Els veïns guarneixen l’arbre amb banyes d’animals i una senyera. Finalment amb cordes i escales els participants l’aixequen al centre de la plaça.




La festa es culmina quan a l’entorn de l’arbre es balla el Ball del Cornut. Els dansaires recorren la plaça saltant i ballant a ritme de la música d’una cobla, semblant a una sardana. Apareix el Cornut amb un barret de pell que duu dues banyes de boc i sis parelles que formant una rotllana l’encerclen.









No hay comentarios:

Publicar un comentario